onsdag 29 april 2009

Mustasch-intriger och sanningen om Falkets "silly season"

Behöver inte ens läsa mellan raderna för att se avundsjukan som formligen väller ut sig på värdlagets blogg
"Det finns gott om exempel på stora klubbar, lika MB Hooden, som värvat sönder sina lag. Kontinuiteten försvinner och de många stjärnorna lyckas inte dra åt samma håll."...

Inget ovanligt att stora lag får ilskan riktad mot sig och i intervjun nedan visar Don Chrille att det är full kontroll på situationen . Problemet är bara att oron verkar ha  spridit sig inom laget. Efter ett ännu ett år av misslyckad skäggväxt ska Berre – i ett ögonblick av hybris – gått ut och krävt ett slätrakat lag i årets cup. Mitt i utbrottet hävde han även ur sig att lagets hjärta, mr MB Hooden himself, inte hade mustasch och att David Nyström, mannen som föddes i skägg och i år äntligen har hittat tillbaka till sina rötter, skulle raka sig för att vara med i truppen.  Ska bli intressant att följa fortsättningen för att se hur den mustaschvane Larsson tar sig an detta.

Orkar man sedan fortsätta läsa på Falkets blogg är annars humorn stor när de ska förklara sin egen strategi.
"Falket IK är arbetarlaget som kämpar sig till framgång. I stort sett hela truppen från förra året spelar sommarens cup, bara ett par enstaka namn till ska tillkomma innan truppen är spikad." Att överhuvudtaget nämna Falket IK och framgång i en och samma mening känns som en enda stor motsägelse.

Ska sanningen fram (och det ska den) så beror Falkets relativt impakta trupp på att deras spelare inte är det minsta attraktiva på marknaden och att incest-ryktena som omger klubben gör att inga andra spelare vill dit. Det är till och med så illa att tilltänkta nyförvärv inte ens svarar i telefon när Falket ringer – av rädsla att smutsa ner sitt rykte.

Enligt säkra källor skulle stora delar av Falkets trupp både sälja sin själ och offra sitt ben för att få dra på sig MB Hoodens rosa tröja. Lite lustigt, då det redan är deras fysiska och psykiska brister som gör att det aldrig kommer att hända. 

Så har det till exempel låtit alldeles för ofta i värvningsansvariges telefon under vintern, vilket givetvis varit ett störande moment i det annars seriösa arbetet med laget.
"Hej, det är Nils Nygren* från Falket IK. Hur mycket skulle jag behöva betala för att nöta er bänk under årets turnering? Känns som att det är sista chansen för mig att vinna något, dessutom säger hälsomyndigheten att Ziggys åkommor smittar när vi duschar."

* Nils Nygren skulle kunna vara ett fingerat namn.

/Ebbot - gästskribent

1 kommentar:

  1. Alla lag med stora stjärnor får till slut en liten dispyt som blåses upp i media!
    Lägg ingen vikt vid detta, när turneringen drar igång kommer MB Hooden att vara starkare än någonsin.

    SvaraRadera